Nieuws uit Lebbeke

Lebbeke
Lebbeke

Nieuws uit Lebbeke

Snoepjesloop

17/06/18 16:40 - Sportievelingen konden vandaag aan de slag in de Kriebeljogging. De allerkleinsten namen deel aan een 'Snoepjesloop'.

Beachtennissen met Red Flames

15/06/18 16:48 - Aline Zeger, kapitein van de Red Flames, en Tessa Wullaert, Gouden schoen 2017, nemen deel aan de Flanders Beachtennis Tour die op zondag 24 juni van start gaat op de terreinen van TC Hof ter Burst.

Vrijwilligers brengen álle voetpaden in hun gemeente in kaart en het resultaat voorspelt weinig goeds: “Geef ons de veiligheid waar we recht op hebben”

15/06/18 06:00 - Het is slecht gesteld met de voetpaden in Groot-Lebbeke. Ofwel liggen de paden er slecht bij ofwel zijn er helemaal geen voetpaden. Dat staat in het rapport van vzw Verkeersplatform, die de toestand van de trottoirs de voorbije jaren nauwkeurig bekeek.

Werkloosheid daalt overal… behalve in Houtem

13/06/18 02:57 - De voorbije twaalf maanden is het aantal werkzoekenden met gemiddeld 8 procent gedaald in de Denderstreek. In slechts één van de dertien Dendergemeenten steeg de werkloosheidsgraad: in Sint-Lievens-Houtem. Dat blijkt uit recente cijfers van de VDAB.

Kandidatenlijst CD&V breidt uit

12/06/18 14:12 - Jan Vanderstraeten (26), CD&V-lijsttrekker bij de komende verkiezingen, verwelkomt Bart Van hauwermeiren (24) op zijn lijst. Van hauwermeiren is oud-hoofdleider van Chiro Heilig Kruis en woont al jaar en dag in de 'Minnestraat'. hij is er voorstander van dat de gemeente zich borg stelt wanneer goed draaiende verenigingen met een lange staat van dienst willen bouwen of verbouwen.

Politiezones lanceren samen zomercampagne

11/06/18 10:50 - De lokale politie organiseert vanaf 8 juni tot 3 september opnieuw een zomercampagne tegen het rijden onder invloed van alcohol. Op vrijdag 8 juni werkte de zone Buggenhout-Lebbeke samen met de zone Dendermonde tijdens een gezamenlijke actie op de Provincialebaan. "Die samenwerking laat ons toe meer manschappen op locatie in te zetten"', zegt korpschef BUG-LEB, Kurt Van der Straeten. Op zaterdag 9 juni was Buggenhout-Lebbeke ook 'individueel' actief in de eigen zone. De vaststellingen?

Jeugdverenigingen verkennen Poelbos

09/06/18 17:43 - Zaterdag en zondag waren enkele jeugdverenigingen te gast in het Poelbos. De jongeren konden er deelnemen aan een bosspel georganiseerd door de Jeugdraad. "Alvorens volop in de examens te duiken kunnen ze nog genieten van een vrije namiddag vol spel", zei jeugdconsulente Sara Joris.

Kippenbestand fors aangegroeid

09/06/18 16:08 - De door de Milieudienst opgezette verkoop van kippen kende bijzonder grote bijval. Niet minder dan 1.509 'afvalverwerkers met mooie borst en billen' wisselden tegen amper 2,50 euro per exemplaar op de demoplaats van de compostmeesters van eigenaar. De nieuwe eigenaars kregen samen met hun kippen een reglement mee en info hoe de 'kiekens/kiekerr'n' te verzorgen.

Stiefmama (18) houdt vol: dood van peuter was een ongeluk

09/06/18 03:00 - “Ik heb haar in bad gezet en ben dan even onoplettend geweest. Daardoor is C. verdronken.” Dat is de kern van de verdediging van Megan D. (18) die verdacht wordt van moord op een tweejarige peuter, het dochtertje van haar nieuwe vriend. Het gerecht twijfelt aan die verklaring, en dus blijft Megan D. in de cel.

Stiefmoeder (18) aangehouden voor moord na dood van Chelsea (2)

08/06/18 11:21 - De achttienjarige M.D. uit Lebbeke wordt verdacht van de moord op haar tweejarig stiefdochtertje Chelsea. De raadkamer heeft haar aanhouding daarvoor vrijdagochtend verlengd. “Gezien haar zeer jonge leeftijd vraag ik om in deze zaak de sereniteit te bewaren”, aldus de advocate van de beklaagde. “Mijn cliënte werkt volop mee aan het onderzoek.”

Zelf nieuws uit Lebbeke?
Deel ervaringen over LebbekeLebbeke

„ Woonplaatsen.be: uw Lebbeekse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken